Aanbieding: Alimentatie in Coronatijd

  • Geldig vanaf: 07 mei 2020
  • Verloopt op: 31 december 2021

Zorgt de coronacrisis voor alimentatieproblemen? Juist in deze tijd is het misschien wel extra belangrijk om goed juridisch advies te kunnen krijgen.

Om ons heen zien we dat veel grote en kleine ondernemingen in financiële problemen komen vanwege de beperkende maatregelen die zijn genomen. Dit brengt zorgen met zich mee. Kunt u uw baan behouden, heeft u nog inkomen als ZZP’er of kunt u uw bedrijf nog wel voortzetten?

Als u gescheiden bent en alimentatie betaalt of ontvangt dan maakt u zich hier misschien zorgen over.

Wanneer uw draagkracht vermindert vanwege de crisis dan is het betalen van alimentatie wellicht moeilijk of onmogelijk. Hoe kunt u dan het beste handelen?

Hier volgen enkele tips die u kunnen helpen.

  1. Zet de alimentatie niet ineens eenzijdig stop. Alimentatieafspraken zijn bindend. Als u ineens stopt met betalen dan kunt u te maken krijgen met incassomaatregelen waaraan extra kosten zijn verbonden. Beter is het dit te voorkomen.
  2. Neem contact op met uw ex-partner. Vertel hem of haar over uw problemen en zoek het overleg. Samen kunt u zoeken naar een oplossing, al dan niet tijdelijk.
  3. Lukt het niet om samen tot een oplossing te komen? Neem dan contact op met een advocaat/mediator. U kunt bij ons terecht met uw vragen en problemen hierover. 

Wij zoeken samen met u naar een oplossing. Als advocaat-mediators, doen wij dit het liefst in overleg met uw ex-partner maar als het nodig is kan er geprocedeerd worden.

Neem contact met ons op voor een gratis kennismakingsgesprek!

Business Plaza Nederland biedt met Schiedam Business Plaza alle Schiedamse ondernemers een platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL